Lasagne med svampe og mozzarella

Lasagne er en klassiker som de fleste både børn og voksne kan lide. Men helt ærligt kan det godt nogen gange blive lidt ensformigt med hakket oksekød. Denne opskrift er lavet med svampe og pga. de tørrede katareller får den en helt særlig intens smag af svampe. Hvis det skal være ekstra lækkert kan du tilsætte lidt revet trøffel eller trøffelolie.

Lasagne
Lasagne med svampe

Opskrift på Lasagne med svampe

1 løg

1 bakke champinon (250 g)

25-50 g tørrede kantareller (udblødes som beskrevet på emballagen)

1-2 fed hvidløg

1 spsk paprika

1 spsk olivenolie

½ dl hvidvin (eller 1 spsk hvidvinseddike og ½ dl æblejuice)

1 dl kraftig grøntsagsbouillon

1 bæger hytteret/hytteost (ca. 250 g)

1 dl piskefløde

150 g revet mozzarella

½ dl mælk

salt og peber

evt. trøffelolie eller lidt fint høvlet trøffel

250 g lasagneplader

  • Start med at sætte de tørrede svampe i blød, følg anvisningen på pakken.
  • Løget hakkes, champignonerne renses og skæres i skiver. Hvidløget skæres i helt tynde skiver eller hakkes fint.
  • Olien varmes i en gryde og løget svitses heri
  • De udblødte og afdryppede svampe, champignon, hvidløg og paprika tilsættes og svitses sammen med løgene.
  • Når det har taget lidt farve, tilsættes hvidvin. Når hvidvinen er reduceret væk, tilsættes bouillon og svampeblandingen tages af varmen.
  • Bland hytteret, piskefløde, mælk og halvdelen af den revne ost, samt salt og peber i en skål.
  • Læg svampeblanding, lasagneplader og hytteretblandingen lagvist i et smurt ildfast fad. Start med svampe, slut med hytteretblandingen.
  • Fordel den revne ost over og bag lasagnen i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter.
  • Server lasagnen med Bønnesalat eller en anden fyldig salat.

Tips!

Prøv at skifte mozzarellaen ud med parmesanost eller en anden ost med lidt mere smag, det giver lidt mere kant til retten.

Når du har renset og tørret champignonerne er de lette at skære i skiver med en æggedeler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.