Abrikoskugler, daddelkugler, rawsnack……….. Sundt slik!! Jeg ved nu ikke rigtig hvad jeg skal mene om det. Jeg synes man narre sig selv hvis man tror at det er direkte sundt. Enig det er bedre end at spise en pose matador mix eller en yankiebar, men det er altså stadig ekstra kalorier til sidebenene. Nå det så er sagt, så blev jeg voldsomt inspireret da jeg forleden hentede min yngste søn fra en legeaftale. Jeg blev inviteret på en kop instantkaffe og en hjemmelavet rawsnack, mens drengene legede færdig. Og jeg indrømmer det smagte virkelig godt. Og langt bedre end de færdigproducerede man kan købe til svimlende summer i supermarkederne og helsekostbutikkerne. Så nu er jeg i gang med at eksperimentere. Det gør også februar (den kage og sukker løse måned) lidt lettere at komme igennem.

Opskrift på abrikoskugler ca. 12-15 stk
10 g sesamfrø
200 g tørrede abrikoser eller dadler
20 g kokosmel
20-30 g kakao af en god kvalitet
100 g hasselnøddekerner
- Afvej alle ingredienserne.
- Start med at hakke nødderne, enten ved håndkraft eller i en blender.
- Tilsæt kokosmel, sesamfrø og kakaopulver.
- Hak abrikoserne fint enten i hånden eller i blender og bland dem med alle de øvrige ingredienser.
- Form massen til små kugler og lad dem “sætte sig” i køleskabet et par timer.
Tips!
Beklæd en lille firkantet form med bagepapir og pres massen ned i, sæt den i køleskabet. Efter et par timer kan du skære små lækre stykker abrikossnack i lige den størrelse du ønsker.
Hak nødderne groft, hvis du kan lide lidt mere knas i dine abrikoskugler
Prøv at trille kuglerne i kakaopulver
Kuglerne kan fint holde sig i en lufttæt beholder i en uge i køleskabet.