Kokoskager med bærskum – sommerdessert

Lynhurtig sommerdessert der ligner en million. Kokoskager og bærskum kan tilberedes i forvejen  og færdiggøres til servering når i er klar til at spise dessert. Det er altid rart at kunne være tilstede når der er gæster på besøg, i stedet for at stå i køkkenet. Så samtidig med kaffen laves kan kokoskagerne lynhurtigt gøres klar. Så er det sommer.

Kokoskager
Kokoskager med bærskum

Opskrift på kokoskager ca. 25 stk

Kokoskagerne

2 æggehvider

100 g rørsukker

120 g kokosmel

Bærskum

1½ dl piskefløde

1 dl. alliancemarmelade (eller anden marmelade)

  • Pisk æggehviderne stive.
  • Pisk sukkeret i hviderne og pisk et par minutter.
  • Vend kokosmelet i æggehviderne.
  • Fordel  massen  på bagepapir i små kager, ca. hvad der svarer til en valnød. Og tryk dem flade, brug en ske der har været under koldt vand, så klistre de ikke så let.
  • Lav lidt plads i mellem da de flyder lidt ud.
  • Bages ved 180 grader i 10-12 minutter (kagerne skal være gyldne).
  • Imens laves bærskum af fløden og den ønskede marmelade.
  • Pisk fløden til en stiv skum og vend forsigtigt marmeladen i. Sæt bærskummen på køl indtil servering.
  • Lad kagerne afkøle på en bagerist.
  • Lige inden servering lægges en skefuld bærskum på hver kage og eventuelt et mynteblad.

Tips! 

Prøv at bruge lemoncurd i stedet for marmelade i skummen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.