Lynhurtig sommerdessert der ligner en million. Kokoskager og bærskum kan tilberedes i forvejen og færdiggøres til servering når i er klar til at spise dessert. Det er altid rart at kunne være tilstede når der er gæster på besøg, i stedet for at stå i køkkenet. Så samtidig med kaffen laves kan kokoskagerne lynhurtigt gøres klar. Så er det sommer.

Opskrift på kokoskager ca. 25 stk
Kokoskagerne
2 æggehvider
100 g rørsukker
120 g kokosmel
Bærskum
1½ dl piskefløde
1 dl. alliancemarmelade (eller anden marmelade)
- Pisk æggehviderne stive.
- Pisk sukkeret i hviderne og pisk et par minutter.
- Vend kokosmelet i æggehviderne.
- Fordel massen på bagepapir i små kager, ca. hvad der svarer til en valnød. Og tryk dem flade, brug en ske der har været under koldt vand, så klistre de ikke så let.
- Lav lidt plads i mellem da de flyder lidt ud.
- Bages ved 180 grader i 10-12 minutter (kagerne skal være gyldne).
- Imens laves bærskum af fløden og den ønskede marmelade.
- Pisk fløden til en stiv skum og vend forsigtigt marmeladen i. Sæt bærskummen på køl indtil servering.
- Lad kagerne afkøle på en bagerist.
- Lige inden servering lægges en skefuld bærskum på hver kage og eventuelt et mynteblad.
Tips!
Prøv at bruge lemoncurd i stedet for marmelade i skummen.