Kokoskager med bærskum

Lynhurtig sommerdessert der ligner en million. Kager og skum kan laves i forvejen  og gøres klar til servering når i er klar til at spise dessert. Det er altid rart at kunne være tilstede når der er gæster i stedet for at stå i køkkenet. Så samtidig med kaffen laves kan kagerne lynhurtigt gøres klar. Så er det sommer.

Kokoskager med bærskum

Opskrift ca. 25 stk

Kokoskagerne

2 æggehvider

100 g rørsukker

120 g kokosmel

Bærskum

1½ dl piskefløde

1 dl. alliancemarmelade (eller anden marmelade)

  • Pisk æggehviderne stive.
  • Pisk sukkeret i, pisk et par minutter.
  • Vend kokosmelet i.
  • Fordel  massen  på bagepapir i små kager, ca. hvad der svarer til en valnød. Og tryk dem flade, brug en ske der har været under koldt vand, så klistre de ikke så let.
  • Lav lidt plads i mellem da de flyder lidt ud.
  • Bages ved 180 grader i 10-12 minutter (kagerne skal være gyldne).
  • Imens laves bærskum
  • Pisk fløden til en stiv skum og vend forsigtigt marmeladen i.
  • Lad kagerne afkøle på en bagerist.
  • Lige inden servering lægges en skefuld bærskum på kagen og eventuelt et mynteblad.

Tips! Prøv at bruge lemoncurd istedet for marmelade i skummen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *