I år har vi høstet utrolige mængder af vilde stikkelsbær i sommerlandet. Så hvad er mere oplagt end at bage stikkelsbærmuffins. Jeg startede med at lave en stor portion stikkelsbærmarmelade. Marmeladen bruges i disse muffins, men er også god på morgenboller. Eller som tilbehør til en karryret eller på ostebordet. Hvis ungerne skal dele kage ud i skolen er muffins det perfekte valg. De er nemme at dele ud og der skal ikke bruges tid på at skære kagen i stykker og bedst af alt så skal børnene ikke huske at have kagefadet med hjem.

Opskrift på Stikkelsbærmuffins ca. 15. stk
250 g sukker
250 g hvedemel
50 g revet marcipan
2 tsk vanilliesukker
1 tsk natron
100 g smeltet smør
3 æg
2,5 dl mælk
ca. 1 dl. stikkelsbærmarmelade
- Vej og mål alle ingredienserne af.
- Riv marcipanen på den grove side af rivejernet.
- Kom det hele i en skål undtagen marmeladen.
- Alle ingredienserne piskes grundigt sammen i en skål.
- Dejen fordeles i smurte muffinforme (jeg kan bedst lide de lidt høje af silikone).
- Læg en tsk. fuld af stikkelsbærmarmeladen i midten af dejen.
- Stikkelsbærmuffins bages ved 200 grader i ca. 12-15 min (stik i dem med en strikkepind eller en kødnål, hvis der ikke hænger dej ved er de færdige)
- Muffinsene afkøles helt og drysses med flormelis.
Tips!
Hvis du bager dine muffins i silikoneforme, så køb muffinforme af papir og sæt de afkølede muffins ned i. Det ser dekorativt ud og du slipper for at halvdelen af muffinen sidder fast i formen.
Prøv at udskifte stikkelsbærmarmeladen med brombær-blommemarmelade