Stikkelsbærmuffins på kagebordet

I år har vi høstet utrolige mængder af vilde stikkelsbær i sommerlandet. Så hvad er mere oplagt end at bage stikkelsbærmuffins. Jeg startede med at lave en stor portion stikkelsbærmarmelade. Marmeladen bruges i disse muffins, men er også god på morgenboller. Eller som tilbehør til en karryret eller på ostebordet. Hvis ungerne skal dele kage ud i skolen er muffins det perfekte valg. De er nemme at dele ud og der skal ikke bruges tid på at skære kagen i stykker og bedst af alt så skal børnene ikke huske at have kagefadet med hjem.

Stikkelsbærmuffins muffins
Stikkelsbærmuffins

Opskrift på Stikkelsbærmuffins ca. 15. stk

250 g sukker

250 g hvedemel

50 g revet marcipan

2 tsk vanilliesukker

1 tsk natron

100 g smeltet smør

3 æg

2,5 dl mælk

ca. 1 dl. stikkelsbærmarmelade

  • Vej og mål alle ingredienserne af.
  • Riv marcipanen på den grove side af rivejernet.
  • Kom det hele i en skål undtagen marmeladen.
  • Alle ingredienserne piskes grundigt sammen i en skål.
  • Dejen fordeles i smurte muffinforme (jeg kan bedst lide de lidt høje af silikone).
  • Læg en tsk. fuld af stikkelsbærmarmeladen i midten af dejen.
  • Stikkelsbærmuffins bages ved 200 grader i ca. 12-15 min (stik i dem med en strikkepind eller en kødnål, hvis der ikke hænger dej ved er de færdige)
  • Muffinsene afkøles helt og drysses med flormelis.

Tips!

Hvis du bager dine muffins i silikoneforme, så køb muffinforme af papir og sæt de afkølede muffins ned i. Det ser dekorativt ud og du slipper for at halvdelen af muffinen sidder fast i formen.

Prøv at udskifte stikkelsbærmarmeladen med brombær-blommemarmelade

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.