Brombærkrattene og blommetræerne bugner af bær og frugter, så det er bare med at komme ud i skoven med skåle og kurve. Så mens det stadig er lunt og efteråret endnu ikke har meldt sin ankomst, så pak familien sammen, lav en dejlig madkurv, kør ud i det blå og så kan høsten begynde. En af mine yndlings pixibøger fra jeg var barn hedder “En dejlig dag i skoven”, historien handler om Jacob og hans mor der cykler i skoven og plukker brombær, samler kastanjer og laver marmelade i køkkenet da de kommer hjem.
Opskrift på brombær/blommemarmelade
250 g blommer eller mirabeller (renset vægt)
250 g brombær
150 g økologisk syltesukker
- Skyl og tør brombærrene
- Skyl blommerne og udsten dem.
- Skær blommerne i mindre stykker.
- Bland brombær, blommer og syltesukker i en gryde og lad det trække i en halv times tid.
- Bring blandingen i kog og lad den simre ved lav varme i ca. 5 min.
- Hæld marmeladen på skolede glas. Du kan evt. skylde glassene med atamon for at opnå længere holdbarhed.
Tips!
Server marmeladen som topping på din morgengrød, på skyr eller yoghurt, eller på friskbagte boller.
Syltesukker er sukker tilsat æblepektin og citronsyre, pektinen gør at marmeladen tykner når den bliver kogt.
One Reply to “Brombær-blommemarmelade. Perfekt til morgenboller”