Brombær-blommemarmelade. Perfekt til morgenboller

Brombærkrattene og blommetræerne bugner af bær og frugter, så det er bare med at komme ud i skoven med skåle og kurve. Så mens det stadig er lunt og efteråret endnu ikke har meldt sin ankomst, så pak familien sammen, lav en dejlig madkurv, kør ud i det blå og så kan høsten begynde. En af mine yndlings pixibøger fra jeg var barn hedder “En dejlig dag i skoven”, historien handler om Jacob og hans mor der cykler i skoven og plukker brombær, samler kastanjer og laver marmelade i køkkenet da de kommer hjem.

Brombær/blommemarmelade
Marmelade

Opskrift på brombær/blommemarmelade

250 g blommer eller mirabeller (renset vægt)

250 g brombær

150 g økologisk syltesukker

  • Skyl og tør brombærrene
  • Skyl blommerne og udsten dem.
  • Skær blommerne i mindre stykker.
  • Bland brombær, blommer og syltesukker i en gryde og lad det trække i en halv times tid.
  • Bring blandingen i kog og lad den simre ved lav varme i ca. 5 min.
  • Hæld marmeladen på skolede glas. Du kan evt. skylde glassene med atamon for at opnå længere holdbarhed.
Jacob og hans mor plukker brombær, Pixibog fra 70erne
Jacob og hans mor plukker brombær

Tips!

Server marmeladen som topping på din morgengrød, på skyr eller yoghurt, eller på friskbagte boller.

Syltesukker er sukker tilsat æblepektin og citronsyre, pektinen gør at marmeladen tykner når den bliver kogt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *