Morgenboller med speltmel

Til hverdag er det ikke meget tid til nybagte boller fra morgenstunden. Men når det er ferietid prøver jeg altid at få rørt en dej sammen inden jeg går i seng, så kan hele familien vågne op til friskbagte boller næste morgen. Det gør det lidt nemmere at få 2 teenagere ud af fjerene, når hele hyttten dufter brunt og brændt.

Morgenboller

Opskrift på morgenboller ca. 15 stk

8 dl koldt vand

1 spsk salt

5 g gær

500 g hvedemel

300g speltmel, fuldkornsmel, grahamsmel eller hvad du bedst kan lide.

  • Opløs gær og salt i vandet i en skål
  • Tilsæt først den grove mel og rør til en ensartet masse
  • Hvedemelet røres i lidt af gangen. Og røres grundigt sammen. Det kræver lidt armmuskler
  • Når dejen er en rørt sammen til en blød masse, sættes den tildækket i køleskabet til næste morgen.
  • Tag dejen ud af køleskabet og brug en våd ske til at sætte dejen som boller på en bageplade med bagepapir.
  • Lad bollerne efterhæve ca. 30 min mens ovnen bliver godt varm 250 grader.
  • Bag bollerne i 10 minutter ved høj varme og varmluft.
  • Skru ovnen ned på 200 grader og sluk varmluft. Bages yderligere 10 minutter.
  • Lad bollerne køle lidt af på en rist inden de skal spises.

Tips! Brug en skål med låg, så er det lettere at opbevare dejen i køleskabet. Du kan også komme dejen i en frysepose, så tager den mindre plads.

2 kommentarer til “Morgenboller med speltmel”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *