Til hverdag er det ikke meget tid til nybagte boller fra morgenstunden. Men når det er ferietid prøver jeg altid at få rørt en dej sammen inden jeg går i seng, så kan hele familien vågne op til friskbagte boller næste morgen. Det gør det lidt nemmere at få 2 teenagere ud af fjerene, når hele hyttten dufter brunt og brændt.

Opskrift på morgenboller ca. 15 stk
8 dl koldt vand
1 spsk salt
5 g gær
500 g hvedemel
300g speltmel, fuldkornsmel, grahamsmel eller hvad du bedst kan lide.
- Opløs gær og salt i vandet i en skål
- Tilsæt først den grove mel og rør til en ensartet masse
- Hvedemelet røres i lidt af gangen. Og røres grundigt sammen. Det kræver lidt armmuskler
- Når dejen er en rørt sammen til en blød masse, sættes den tildækket i køleskabet til næste morgen.
- Tag dejen ud af køleskabet og brug en våd ske til at sætte dejen som boller på en bageplade med bagepapir.
- Lad bollerne efterhæve ca. 30 min mens ovnen bliver godt varm 250 grader.
- Bag bollerne i 10 minutter ved høj varme og varmluft.
- Skru ovnen ned på 200 grader og sluk varmluft. Bages yderligere 10 minutter.
- Lad bollerne køle lidt af på en rist inden de skal spises.
Tips! Brug en skål med låg, så er det lettere at opbevare dejen i køleskabet. Du kan også komme dejen i en frysepose, så tager den mindre plads.
4 Replies to “Morgenboller med speltmel”