Stikkelsbærmarmelade med vanilje

Stikkelsbærmarmelade  er noget helt specielt. Nogen gange kan man finde et glas med stikkelsbærmarmelade i et velassorteret supermarked, men det er ikke så tit. Så hvis du er så heldig, at falde over vilde stikkelsbærbuske eller du kender nogen, der har høstet flere end de kan bruge, så giv denne marmelade en chance. Vi er heldige her i landet, at vores bær smager så skønt og at bærbuskene trives de fleste steder, uden at kræve den helt store omsorg. Jeg plejer at beskære buskene, samtidig med at jeg høster, ved at klippe de grene af hvor bærrene sidder. Så slipper jeg også for at rive mig alt for meget på tornene. I år har vi høstet gennem hele sommeren, store flotte røde stikkelsbær. Brug marmeladen på morgenboller eller som tilbehør til salte, tørre oste.

Stikkelsbærmarmelade
Stikkelsbær

Opskrift på stikkelsbærmarmelade

500 g stikkelsbær

250 g brun farin

1 spsk vaniljesukker

  • Skyl stikkelsbærrene grundigt.
  • Kog marmelade af de rensede stikkelsbær, brun farin og vaniljesukker.
  • Marmeladen koges ved svag varme uden låg i ca. 15 minutter.
  • Lad den køle let af og blend den med en stavblender til en ensartet marmelade.
  • Kom stikkelsbærmarmeladen på rene skoldede glas.

Tips!

Prøv at lave stikkelsbæris, det er utroligt lækkert og vil med garanti overraske dem der spiser isen. Følg opskriften på kirsebæris og erstat kirsebærrene med stikkelsbærmarmelade

2 Replies to “Stikkelsbærmarmelade med vanilje”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.