Semidried tomater af årets tomathøst

Hvis du har plantet tomater i dit drivhus, på din altan eller i din vindueskarm, så er det ret sandsynligt at du er ved at drukne i tomater. Og selvom det er svært at blive træt af tomater, så kan det godt være svært at følge med og undgå at alt for mange tomater går til spilde. Jeg er sikker på at naboerne gerne aftager, men det er også dejligt at komme tomater på glas i form af semidried tomater og gemme dem, så smagen af sommer kan strækkes langt ind i efteråret. Du kan med fordel lave dobbelt eller tredobbelt portion, tomaterne fylder meget mindre når de bliver tørret.

Semidries tomater
Semidried tomater

Opskrift på semidried tomater

1 kg tomater (du kan bruge alle slags)

1 spsk sukker

1 spsk salt

4 spsk olivenolie

Plus olivenolie til at overhælde de færdige tomater med, når de kommes på glas.

  • Tænd ovnen på varmluft 100 grader.
  • Skyl og tør tomaterne.
  • Skær tomaterne i halve.
  • Bland sukker, salt og olivenolie i en skål.
  • Bland forsigtigt tomaterne i olieblandingen og fordel tomaterne på 2 bageplader beklædt med bagepapir.
  • Lad tomaterne tørre i ovnen i 1½-3 timer alt efter størrelsen på tomaterne.
  • Hold øje med tomaterne de skal tørre ud uden at blive sorte.
  • Nå de ser rigtige ud, køles de ned.
  • Kom tomaterne på skoldede glas og overhæl dem med en god olivenolie. Sørg for at tometerne er helt dækket af olien, så forlænges holdbarheden.

Tips!

Lav en fin etiket og sæt den på glasset, så har du den perfekte vært- eller værtindgave næste gang du skal på besøg hos venner eller familie.

Spis tomaterne som snack, vend dem i salaten eller brug dem som fyld på focaccia. 

Olien fra tomaterne er skøn i en dressing eller til at dyppe friskbagt brød i.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.