Foccacia med tomater og oliven

Foccacia er oprindeligt en pizza uden fyld, istedet for fyld bliver pizzadejen dryppet med olivenolie, salt og rosmarin. De fleste pizzariaer i Italien har en ægte foccacia på menukortet. I Danmark kaldes mange lidt tykkere, små pizzaer for foccacia. Jeg har valgt at kalde mit madbrød for foccacia, for så ved de fleste at jeg mener et fladt madbrød med en eller anden form for pynt og krydderi på toppen. I denne opskrift har jeg brugt tomater i forskellige farver og sorte oliven der har ligget i olivenolie. Jeg har brugt olien fra glasset med oliven til at dryppe på brødet.

Foccacia
Foccacia med tomater og oliven

Opskrift på foccacia

10 g gær

4 dl koldt vand

1/2 spsk groft salt

250 g hvedemel

250 g durumhvedemel

10-15 små tomater i forskellige farver

75 g sorte oliven (oliven fra glas i olie)

3-4 spsk olie fra glasset med oliven

salt

frisk timian

  • Start med at lave dejen.
  • Opløs gæren i vandet og rør saltet ud i.
  • Tilsæt først durummelet og rør det til en glat masse
  • Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt og ælt indtil dejen er glat og smidig.
  • Lad dejen hæve i køleskabet i mindst 4 timer, gerne natten over.
  • Tryk dejen ud til en tyk pizza, på et stykke bagepapir (Brødet behøver ikke være rundt, det gør så flot i en lidt ukurent form).
  • Fordel tomater og oliven på dejen.
  • Dryp med olien og drys med groft salt
  • Læg kviste af frisk timian på brødet.
  • Lad foccaciaen hæve tildækket ved stuetemperatur i ca. 1 time
  • Bag brødet ved 225 grader i ca. 25-30 minutter

Tips!

Hvis du ikke har oliven i olie, så brug dem der ligger i vand (men husk det skal være en god kvalitet) og brug olivenolie til at dryppe over brødet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *