Æbler bagt med kanel og marcipan

De danske æbler hænger tungt på havens træer og venter bare på at blive til de dejligste kager og desserter.

Kender du det når en duft vækker minder fra barndommen. I går havde jeg sådan en oplevelse med de æbler der havde ligget i en skål  i stuetemperatur i et par dage. Duften af æblerne bragte mig tilbage i 5-6 års alderen i min mors venindes hus på Sandbakken. Duften af efterår og modne æbler og træsko der altid var lige til at hoppe i, for et bybarn i kondisko var det en sjælden luksus. Det var hos hende der blev serveret farserede porre eller høns i asparges og der var altid kage, dessert eller andet godt.

Selvom jeg er voksen besøger jeg stadig min mors veninde ind imellem. Og der bliver stadig serveret hjemmelavet rabarbersaft, blommesaft, æblekager eller andre hjemmelavede lækkerier og træskoene står klar i bryggerset til en tur i haven.

Æbler med marcipan
Bagte æbler med marcipanlåg

Opskrift på bagte æbler med marcipan

4-5 æbler

100 g marcipan

25 g smør

1 tsk kanel

1 tsk stødt kardemomme

4 spsk sukker

  • Vask æblerne grundigt og skær dem i kvarte, fjern kernehuset og skær derefter hvert kvarte æble i tynde skiver.
  • Fordel æbleskiverne i et smurt tærtefad
  • Drys sukker, kanel og kardemomme over æblerne.
  • Læg små smørklatter oven på æblerne.
  • Riv marcipanen groft og fordel den over æblerne.
  • Æblerne bages i ovnen ved 200 grader i 25 – 30 minutter
  • Server æblerne lune med flødeskum, cremefraiche eller en god vaniljeis.

Tips!

Du kan skrælle æblerne hvis du synes, eller hvis du bruger nedfaldsæbler. Prøv at skift kanelen ud med ½ tsk stødt kardemomme og 1/4 tsk stødt ingefær. Prøv samme opskrift med blommer eller pærer alt efter hvad der hænger på dine træer eller hvad der ser bedst ud i grøntafdelingen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *