Kirsebæris til nytårsmiddagen

Kirsebæris er alletiders som dessert til årets sidste fest. Nytårsaften må desserten godt være lidt ekstraordinær, men det er også vigtigt at værten og værtinden ikke skal stå i køkkenet under hele middagen, men kan være med til at nyde den dejlige mad og gæsterne. Kirsebæris laves fint ved middagstid, den skal bare fryses i ca. 4 timer, så den er fast men ikke sten hård. Så kom bare i gang du kan stadig nå det. Jeg besluttede mig for kirsebæris til årets dessert fordi jeg er vild med kirsebær, men også fordi jeg havde et glas lækker økologisk kirsebærsauce tilbage fra julemiddagen.

Kirsebæris
Kirsebæris

Opskrift på kirsebæris (ca, 1,5 liter)

1 glas (ca. 400 g) kirsebærsauce af rigtig god kvalitet.

4 æggeblommer (pasteuriserede)

170 g sukker

korn af 1 vaniljestang

3 dl piskefløde

  • Pisk æggeblommer og sukker og kornene fra vaniljestangen grundigt sammen, sukkeret skal være helt opløst.
  •  I en anden skål piskes fløden til flødeskum.
  • Bland nænsomt æggemasse og flødeskum sammen, til en ensartet masse.
  • Hæld isblandingen i en metalform (rugbrødsform e.lign.) og sæt den i fryseren.
  • Efter en time tager du blandingen ud af fryseren, rører i isblandingen og rører forsigtigt kirsebærsaucen i, så den lægger sig i et mønster uden at farve hele blandingen rød.
  • Fryses endnu cirka 3 timer, rør forsigtigt i den et par gange undervejs.

Server en kugle af isen til en lækker chokoladebrownie, chokoladefondant, eller imellem 2 chokoladecookies, som en issandwich.

Hvis du serverer 1 kugle is til et stykke chokoladebrownie, passer portionen til ca. 15 personer.

Tips!

Brug en hvilken som helst frugt eller bærkompot og få nøjagtig den smag på is som du allerbedst kan lide.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.