Solbærmarmelade med brun farin og appelsin

En god hjemmelavet solbærmarmelade er svær at slå. Smagen og duften af sommer spreder sig i hele huset allerede når du går i gang med at forberede solbærrene. Denne variant med brun farin og appelsinskal har en ekstra dyb smag af sol og varme.

Jeg er så heldig at have en solbærbusk i min sommerhushave, hvis du ikke er så heldig, så besøg de små gårdbutikker i hele landet, der sælger bær og grøntsager. Hvis du er så heldig at holde sommerferie i Danmark, så hold øje med grøftekanterne, hvor der tit er opsat små boder med salg af friske, nyhøstede grøntsager og bær.

Solbærmarmelade
Solbær vendt i brun farin

Opskrift på Solbærmarmelade

500 g solbær (hvis du ikke har adgang til friske, kan du sagtens bruge frosne solbær)

250 g brun farin (eller moscovado)

1 tsk tørret eller revet appelsinskal

1 dl vand

  • Start med at rense og skylle solbærrene grundigt
  • Kom dem i en gryde med brun farin og appelsinskal
  • Lad gerne blandingen stå i en times tid, så noget af saften begynder at trække ud af solbærrene.
  • Tilsæt vand og bring marmeladen langsomt i kog.
  • Lad solbærmarmeladen koge ved svag varme i cirka 35-45 min under låg.
  • Hæld marmeladen på skoldede glas.

Tips! hu hu hu hu hu hu hu u hu hu hu hu hu  hu hu hu hu

Server solbærmarmeladen på friskbagte boller eller bland den kolde marmelade med flødeskum og brug det som fyld i en lagkage. Prøv også at bruge solbærmarmeladen i  skummet til kokoskager

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.