Asparges med rygeost og ramsløg

Det er lige nu at der er Asparges alle steder. De skyder op af jorden og hvis du er lige så heldig som jeg var sidste weekend, så køber du dem direkte fra gårdbutikken hvor de er høstet samme dag. I weekenden var jeg til Madens Folkemøde der blev afholdt for første gang. Det var et par intense dage, fyldt med politiske talks, madskabende ideologer, iværksættere og kendte ansigter fra den danske madscene. Det var alletiders og jeg skal helt sikkert afsted igen næste år. Og det var altså her, at jeg var så heldig, at få fingre i de fantastiske asparges, der var masser af ramsløg i grøftekanten og for at det ikke skal være løgn blev der røget ost live, på gårdspladsen. Hvor heldig har man lov til at være. Det gjorde det utroligt nemt, at beslutte hvad der skulle på middagstallerknen lørdag aften.

Asparges med rygeost og ramsløg
Asparges med rygeost og ramsløg

Opskrift på Asparges med rygeost (forret til 4 personer)

8 grønne og 4 hvide asparges

80 g rygeost

saft af ½ citron

1 spsk olivenolie

4 blade ramsløg

  • Knæk bunden af aspargesene, prøv at lade dem knække der hvor de selv vil.
  • Skyl de grønne asparges
  • De hvide skal skrælles fra hovedet og ned.
  • Læg både de grønne og de hvide asparges i et dybt fad og drys med lidt groft salt. Hæld kogende vand over og lad dem trække 5 minutter.
  • Efter 5 minutter hældes vandet fra og de grønne lægges til afdrypning. Gentag processen med de hvide.
  • Når både de grønne og de hvide asparges har dryppet af anrettes de på et fad. Læg små bidder af rygeosten på fadet, dryp med citronsaft og olivenolie.
  • Tilsidst drysses den hakkede ramsløg over og lidt friskkværnet peber.

Tips!

Du kan vælge at anrette på et stort fad hvilket ser flot ud på en buffet, eller du kan portionsanrette på hver enkels tallerken. Det er helt op til dig selv.

Prøv at riste lidt hasselnøddekerner på panden til de dufter dejligt. Lad dem køle af, hak dem og drys dem over retten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.