Spaghetti med kødboller

Denne ret får helt automatisk ternede duge, vasketøj i baggården og flotte italienske fyre ind på min nethinde. Duften af Italien, Mamma der står og rører i gryderne og byens gamlinge der sidder på en bænk i skyggen under et oliventræ. Prøv selv, du vil helt sikkert føle det næsten som var du sydpå, når du har serveret denne ret.

Spaghetti med kødboller

Opskrift til 4 pers

400 g hakket kalv og flæsk

1 spsk salt

1/2 spsk paprika

1 æg

1/2 dl rasp

1 revet løg

 

Sauce

1 gulerod i grove stave

1 stængel bladselleri i stave

1 DS flåede hakkede tomater

1 tsk sukker

olivenolie

salt

500 g spaghetti

  1. Alle ingredienserne til farsen røres sammen.
  2. Farsen hviler ca 15 min
  3. Steg små “frikadeller” i olivenolie i en dyb pande.
  4. Når de har taget farve tilsættes gulerod og bladselleri og steger med et øjeblik inden de hakkede tomater hældes over, tilsæt sukker.
  5. Læg låg på og lad retten simre i ca. 30 min inden den smages til med salt.
  6. Imens bringes rigeligt vand i kog i en gryde og pastaen koges efter anvisning på posen.
  7. Når pastaen er færdig og drænet for vand hældes den op i den dybe pande til saucen og vendes rundt.
  8. Server straks med masser af friskrevet parmesan

Tips! Server en sprød grøn salat til

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *