Krydderkage

Denne kage har fuldt familien Schou i årtier. Opskriften hang på køleskabet i mine bedsteforældres sommerhus i Thy og alle der lånte huset bagte den. Jeg husker specielt en sommer hvor vi konstant havde gæster på  en dags-visit eller overnatning. Vi bagte stort set kagen dagligt. For den forsvandt bare 🙂 Det var også den gang hvor vi konkurrerede i Tetris på mine nevøers gameboy og testede hvilken type kvinde, kæreste, nabo, forbruger, veninde osv. vi var i “Alt for dullerne” og “Femina”.

Krydderkage

Opskrift

2 æg

3 dl sukker

4 dl mel

2 tsk bagepulver

2 tsk stødt kardemomme

2 tsk stødt kanel

1½ dl mælk

100 g smeltet smør

  1. Æg og sukker piskes til det er luftigt.
  2. Mel, bagepulver og krydderier blandes i en skål og sigtes i æggemassen
  3. Mælk og smør tilsættes
  4. Blandingen hældes i en smurt springform
  5. Bages ved 200 grader i ca. 40 min.

Tips! Når kagen er kold kan den pyntes med flormelis, som sigtes i et tyndt lag udover kagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *