Krydderkage med kanel og kardemomme

Denne krydderkage har fuldt familien Schou i årtier. Opskriften hang på køleskabet i mine bedsteforældres sommerhus i Thy og alle der lånte huset bagte den. Jeg husker specielt en sommer hvor vi konstant havde gæster på  en dags-visit eller overnatning. Vi bagte stort set kagen dagligt. For den forsvandt bare 🙂 Det var også den gang hvor vi konkurrerede i Tetris på mine nevøers gameboy og testede hvilken type kvinde, kæreste, nabo, forbruger, veninde osv. vi var i “Alt for dullerne” og “Femina”.

Krydderkage
Krydderkage

Opskrift på krydderkage

2 æg

3 dl sukker

4 dl mel

2 tsk bagepulver

2 tsk stødt kardemomme

2 tsk stødt kanel

1½ dl mælk (brug gerne kærnemælk)

100 g smeltet smør

  • Æg og sukker piskes til det er luftigt.
  • Mel, bagepulver og krydderier blandes i en skål og sigtes i æggemassen.
  • Mælk og smeltet smør tilsættes
  • Blandingen hældes i en smurt springform eller en bradepande
  • Bages ved 200 grader i ca. 40 min.
  • Stik i kagen efter 35 min. Hvis der ikke hænger dej ved er kagen færdig.

Tips!

Når kagen er kold kan den pyntes med flormelis, som sigtes i et tyndt lag udover kagen. Server kagen i sommervarmen med friske danske jordbær eller en stor kugle jordbæris.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *