Grønt er godt for øjet og for maven. Den her salat kommer jeg til at lave hele sommeren. Jeg forestiller mig den vil være eminent til alle former for grillet kød og fisk. De friske koriander kan jo efterhånden som udbuddet af friske krydderurter øges, erstattes af dild, mynte, løvstikke osv. Og når det bliver ærtesæson, kan de komme i salaten istedet for edamamebønner. Og sesamolien kan erstattes af olivenolie.
Opskrift
1 romanesco kålhoved i små buketter (brug evt. broccoli eller blomkål)
100 g pillede og tilberedte edamamebønner
1 bdt frisk koriander
Saft af 1 citron
2 spsk sesamolie
salt og peber
- Bring en gryde med vand i kog og giv kålen et hurtigt opkog.
- Kålen skal kun blive akkurat mør
- Bland den varme kål med edamamebønner, citron og olie.
- Lad salaten trække 1/2 time
- Inden servering vendes grofthakket koriander rundt i salaten
Tips! Spis salaten som en selvstændig ret blandet med en dåse tun. Eller spis salaten som tilbehør til stegt kylling og ris.