Mange har et ambivalent forhold til tørrede bønner, det er synd for de kan bruges i både salater, sammenkogte retter og som tilbehør. Da jeg i 90’erne boede i Italien lærte jeg at spise bønner (Inden havde jeg det som de fleste andre danskere). Mamma Anna i Tivoli kunne bare et eller andet med salsiccia og borlottibønner. Siden har jeg sat bønner højt på listen over favorit råvarer. De er billige, fulde af gode næringsstoffer og så smager de godt, hvis altså man tør give dem en chance.
Opskrift på bønnesalat
200 g Grønne bønner (friske eller fra frost)
1 spsk Olivenolie
20 g revet Parmesan
1 knsp Chiliflager
250 g kogte Canellini bønner (eller andre tørrede kogte bønner)
2 Tomater
1 kvist Frisk rosmarin
Salt og Peber
2 spsk Hvidvinseddike
Saft af ½ citron
50 g Feta
- Kom de grønne bønner på en bageplade med bagepapir og vend dem med parmesan, olivenolie og chiliflager.
- Bag dem midt i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter, til de er sprøde og gyldne.
- Imens skæres tomaterne i små tern og vendes med de kogte bønner og de øvrige ingredienser.
- Når de grønne bønner er færdige vendes de i salaten og fetaen drysses over.
Tips! Husk hvis du bruger tørrede bønner skal de ligge i blød natten over inden de koges. Ellers køb bønner på dåse, de fleste er af ret god kvalitet.
Hej.
Jeg håber du har det godt, og forretningen kører derudaf!
Jeg skriver til dig for at høre om muligheden for at publicere en artikel på jeres hjemmeside.
En af vores partnere er for tiden på udkig efter hjemmesider af høj kvalitet og madevane.dk matcher vores høje krav. I bund og grund, vil jeg gerne bidrage med en kvalitetsartikel der engagerer læserne med et naturligt og kontekstuelt link til vores partner’s hjemmeside.
Tag endelig kontakt til mig hvis denne mulighed kunne være interessant for dig og jeres forretning.
Tak for din tid, jeg ser frem til at høre fra dig!
Celia