Roulade med alliancemarmelade

Roulade får mange til at tænke på Mormor, mågestel og mozart. Roulade er noget af det nemmeste i verden at bage, det kræver hverken ret mange ingredienser eller ret mange bage-skills. Brug din egen hjemmelavede Alliancemarmelade eller køb en hvilken som helst af dine favorit marmelader. Som barn havde jeg en veninde hvis mor altid bagte og hun lavede roulade med hjemmelavet blåbærmarmelade med kanel, jeg kan huske hvor ekstravagant jeg syntes det var. Hmmmm måske er det en opskrift jeg lige skal have fingrene i.

Roulade med alliancemarmelade
Roulade

Opskrift på roulade

100 g sukker

3 æg

100 g hvedemel

1 tsk bagepulver

1 glas marmelade ca. 250 g – 300 g (evt. Alliancemarmelade)

  • Pisk æg og sukker skummende.
  • Bland mel og bagepulver sammen og pisk det i dejen.
  • Fordel dejen jævnt i en firkant, på et stykke smurt bagepapir.
  • Bages midt i ovnen ved 250 grader i 5-8 min
  • Tag den bagte dej ud og drys den med sukker.
  • Vend dejen rundt og mens den stadig er varm, smøres den med marmeladen og rulles stramt sammen i bagepapiret
  • Lad rouladen trække til den skal spises. Gerne nogle timer.

Tips!

Prøv at tilsætte 1 spsk kakaopulver til dejen og vælg abrikos eller appelsinmarmelade som fyld. Det smager helt fantastisk og utrolig anderledes end den oprindelige opskrift.

Skal det være ekstra festligt, så server rouladen med en stor skefuld friskpisket flødeskum på toppen af hver skive.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *