Auberginepure – baba ganousch

Auberginen er en utrolig smuk grøntsag og meget anvendelig til puréer, dip og i saucer til pasta. Baba ganoush er en typisk ret fra mellemøsten og jeg har fået serveret auberginepuré mange gange med pitabrød eller andre fladbrød. Baba ganoush laves på mange forskellige måder, lidt ligesom at alle har en familieopskrift på frikadeller. Når du bager hvidløget med i ovnen i de først 5-10 minutter, så forsvinder den skarpe smag og gør hvidløget blødt og cremet.

Babaganusch
Auberginepuré

Opskrift på Auberginepuré

2 auberginer

1 fed hvidløg med skræl

4 spsk yoghurt naturel

2 citroner

2 spsk knust/mortet dukkah

1 tsk salt

  • Skyl og tør auberginerne.
  • Prik dem grundigt med en gaffel.
  • Læg auberginerne og hvidløgsfedet i et ildfastfad eller på bagepladen.
  • Bag hvidløget i 5-10 min (det må endelig ikke blive branket) og tag det så ud, bag auberginerne videre i 35-40 min ved 175 grader, til de er runkne og bløde.
  • Lad auberginerne køle lidt af, halver dem og skrab kødet ud med en ske.
  • Blend alle ingredienserne til en grov puré.
  • Opbevar puréen i køleskabet, den kan sagtens holde et par dage. Men tag den ud i god tid inden den skal spises, så smager den bedst.

Tips!

De fleste grønthandlere har et stort udvalg af spændende brød, både friskbagt og med lang holdbarhed. Det er et dejligt alternativt til traditionelt madbrød.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *