Kvædemarmelade – perfekt på ostebordet

Kvæder, hvordan er det nu med dem, er de ikke stenhårde og uspiselige? Jo det er de, i rå tilstand, men når de bliver tilberedt, kan de blive til en gudsbenådet kvædemarmelade. De fleste forbinder nok kvæder med noget der voksende i en gammel tantes have, men tag ikke fejl af kvæden, den er fantastisk til syltning. Eller hvad med at prøve at lave kvædesnaps.

Kvædemarmelade
Kvæder

Opskrift på kvædemarmelade

600 g kvæder (500 g når skræl og kernehus er fjernet)

400 g rørsukker

3 dl vand

  • Vask kvæderne og skræl dem.
  • Riv kvæderne på den grove side af rivejernet, helt ind til kernehuset. Gem kernehusene.
  • Kom de revne kvæder, sukker og 3 dl vand i en gryde og bring det langsomt i kog.
  • Tag kernerne ud af kernehusene og læg dem i blød i en skål med 1 dl vand.
  • Kvædemarmeladen koges ved svag varme i ca. 45 min.
  • Efter de 45 min sigtes kernerne og det nu geleagtige vand gennem en sigte ned i marmeladen og marmeladen koges yderligere 5 min.
  • Marmeladen hældes på skoldede glas.

Tips!

Spis kvædemarmeladen på ristet rugbrød eller sammen med lagrede, tørre oste. Den parfumerede og bløde smag giver et godt modspil  til de salte, hårde oste.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *