Varmrøget laks med marineret fennikel og rygeostcreme

Varmrøget laks har altid været et hit hjemme hos mig. Hvis vi får mange gæster er det tit en udfordring at lave en forret som er nem at gøre klar i sidste øjeblik. Her har laksen jo lavet sig selv, rygeostcremen  og den marinerede fennikel kan laves klar i forvejen og så skal det hele bare anrettes i sidste øjeblik. Når det serveres på denne måde er det en nem og lækker forret til mange, men det er også dejligt som en frokostret  hvis det skal være lidt ekstra lækkert.

varmrøget laks med rygeostcreme
Varmrøget laks på fennikelbund

Opskrift på varmrøget laks til 4 personer (forret)

200 g varmrøget laks (beregn det dobbelt hvis fisken serveres som frokostret)

Marineret fennikel:

1 stor fennikel

saft af 1 citron

peber

  • Rens fenniklen grundigt.
  • Snit derefter fenniklen i papirtynde skiver, brug evt et mandolinjern.
  • Bland med citronsaft og masser af groft kværnet peber.
  • Stil den marinerede fennikel koldt indtil servering.

Rygeostcreme:

100 g rygeost

4 spsk. yoghurt naturel

salt og peber

  • Pisk rygeosten og yoghurten grundigt sammen med en elpisker eller et piskeris, pisk til det bliver let og luftigt.
  • Smag til med salt og peber.
  • Anret laksen på en bund af marineret fennikel  server rygeostcremen til.

Tips!

Server forretten med ristet rugbrød

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.