Rimmet svinemørbrad er super nemt at lave og smager fantastisk godt. Du skal bare huske at starte i god tid, så kødet kan nå et par timer i køleskabet. Oprindeligt blev rimning brugt som konservering af kød eller fisk, men i denne opskrift er rimningen kort og derfor skal kødet også steges.

Opskrift på svinemørbrad
1 svinemørbrad pudset for fedt og sener
1 spsk salt
1 spsk sukker
Cremolata:
½ bdt. bredbladet persille
1 fed hvidløg
skal af 1 citron
1 ansjosfilet
- Mørbraden lægges i en frysepose og gnides med en blanding af salt og sukker.
- Læg posen i køleskabet og lad mørbraden rimme i mindst 2 timer.
- Skyl overskydende salt og sukker af mørbraden og dup den tør.
- Steg kødet i ovnen ved 200 grader i ca 25-30 min.
- Imens hakkes alle ingredienser til cremolaten fint(Bliv ikke forskrækket over at du skal bruge ansjos, det giver den helt rigtige smag til cremolataen og din familie og dine gæster opdager det aldrig)
- Når mørbraden er kølet af vendes den i cremolata og servers med det samme eller stiles på køl til den skal bruges.
Tips!
Server kødet koldt i tynde skiver. Det er en nem ret til buffet hvis der kommer mange gæster.
Hej Ane
Rimmet mørbrad med cremolata
Hvad serverer jeg dertil
Tænker lidt pæne kartofler vendt i smør og persille – hertil en creme af røgeost og mayonnaise tilsat løg og lidt chili.
Hvad synes du.
Hilsen
Jack
6430 Nordborg
Hej Ane
Jeg vil lave denne rimmede svinemørbrad til en frokostbuffet.
Vil jeg kunne lave den dagen i forvejen ?
Bedste hilsner Bente.
Hej Bente. Det kan du sagtens. Men vendt med at rulle den i cremolataen til umiddelbart før du skal skære mørbraden ud og servere den. Ellers bliver cremolataen hurtig lidt brun og kedelig at se på. God fornøjelse med frokosten.
Mvh. Ane