Rimmet svinemørbrad med cremolata

Rimmet svinemørbrad er super nemt at lave og smager fantastisk godt. Du skal bare huske at starte i god tid, så kødet kan nå et par timer i køleskabet. Oprindeligt blev rimning brugt som konservering af kød eller fisk, men i denne opskrift er rimningen kort og derfor skal kødet også steges.

Svinemørbrad med cremolata
Svinemørbrad med cremolata

Opskrift på svinemørbrad

1 svinemørbrad pudset for fedt og sener

1 spsk salt

1 spsk sukker

Cremolata:

½ bdt. bredbladet persille

1 fed hvidløg

skal af 1 citron

1 ansjosfilet

  • Mørbraden lægges i en frysepose og gnides med en blanding af salt og sukker.
  • Læg posen i køleskabet og lad mørbraden rimme i mindst 2 timer.
  • Skyl overskydende salt og sukker af mørbraden og dup den tør.
  • Steg kødet i ovnen ved 200 grader i ca 25-30 min.
  • Imens hakkes alle ingredienser til cremolaten fint(Bliv ikke forskrækket over at du skal bruge ansjos, det giver den helt rigtige smag til cremolataen og din familie og dine gæster opdager det aldrig)
  • Når mørbraden er kølet af vendes den i cremolata og servers med det samme eller stiles på køl til den skal bruges.

Tips!

Server kødet koldt i tynde skiver. Det er en nem ret til buffet hvis der kommer mange gæster.

Én kommentar til “Rimmet svinemørbrad med cremolata”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *