Gulerødder findes i et utal af sorter og farver. Det bedste ved gulerødder er, at de som regel altid er danske. Det er skønt, at spise danske grøntsager i februar, som ikke er dyrket i drivhus. Timianstegte gulerødder serverer jeg ofte som tilbehør, da de kan spises til stort set alt, er lynhurtige at tilberede og som ekstra gevinst er gulerødder både billige og sunde. Og hvis du er heldig kan hele familien lide dem.
Hvis grillen er tændt i sommermånederne kan du lægge grøntsagerne i en bradepande der kan tåle grill. Grøntsagerne skal have nogenlunde den samme tid som på en pande.

Opskrift på timianstegte gulerødder
600 g gulerødder i forskellige farver, i grove stykker
1 rødløg i både
1 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
1 tsk tørret timian (frisk hvis du har)
1 spsk balsamico
salt
- Rens gulerødderne og rødløgene og skær dem i grove stykker.
- Varm olien på en pande.
- Kom gulerødderne på den varme pande og lad dem stege ved middel varme et par minutter.
- Tilsæt derefter rødløg og hvidløg.
- Lad blandingen stege videre 5-10 minutter alt efter hvor møre du vil have grøntsagerne.
- Krydder med timian og salt.
- Kom blandingen i en skål og rør balsamico i.
Tips!
Hvis du ikke er vild med balsamicoeddike smagen, så kan du bruge citronsaft i stedet. De timianstegte gulerødderne kan serveres til alle slags kød eller prøv at server dem til fiskefrikadeller, det fungerer rigtig godt. Lav evt. en cremefraiche dressing til, af cremefraiche og masser af friske krydderurter, citronsaft og salt.
Timian kan skiftes ud med rosmarin (god til kylling) eller chili (god til hakkebøffer).
Hej Ane!
Jeg købte nakkekoteletter, og frisk timian i Irma i formiddags og har så lavet timianstegte gulerødder her til aften, det smagte super godt og min bedre halvdel var også vild med det. Det er ikke sidste gang vi prøver det som tilbehør.
Tak Fanny
Hej Fanny
Godt du kunne bruge opskriften. Det er altid dejligt med feedback.
Venlig hilsen
Ane