Gulerødder timianstegte med balsamico

Gulerødder findes i et utal af sorter og farver. Det bedste ved gulerødder er, at de som regel altid er danske. Det er skønt, at spise danske grøntsager i februar, som ikke er dyrket i drivhus. Timianstegte gulerødder serverer jeg ofte som tilbehør, da de kan spises til stort set alt, er lynhurtige at tilberede og som ekstra gevinst er gulerødder både billige og sunde. Og hvis du er heldig kan hele familien lide dem.

Hvis grillen er tændt i sommermånederne kan du lægge grøntsagerne i en bradepande der kan tåle grill. Grøntsagerne skal have nogenlunde den samme tid som på en pande.

Timianstegte gulerødder
Timianstegte gulerødder

Opskrift på timianstegte gulerødder

600 g gulerødder i forskellige farver, i grove stykker

1 rødløg i både

1 fed hvidløg

1 spsk olivenolie

1 tsk tørret timian (frisk hvis du har)

1 spsk balsamico

salt

  • Rens gulerødderne og rødløgene og skær dem i grove stykker.
  • Varm olien på en pande.
  • Kom gulerødderne på den varme pande og lad dem stege ved middel varme et par minutter.
  • Tilsæt derefter rødløg og hvidløg.
  • Lad blandingen stege videre 5-10 minutter alt efter hvor møre du vil have grøntsagerne.
  • Krydder med timian og salt.
  • Kom blandingen i en skål og rør balsamico i.

Tips!

Hvis du ikke er vild med balsamicoeddike smagen, så kan du bruge citronsaft i stedet.  De timianstegte gulerødderne kan serveres til alle slags kød eller prøv at server dem til fiskefrikadeller, det fungerer rigtig godt. Lav evt. en cremefraiche dressing til, af cremefraiche og masser af friske krydderurter, citronsaft og salt.

Timian kan skiftes ud med rosmarin (god til kylling) eller chili (god til hakkebøffer).

2 kommentarer til “Gulerødder timianstegte med balsamico”

  1. Hej Ane!
    Jeg købte nakkekoteletter, og frisk timian i Irma i formiddags og har så lavet timianstegte gulerødder her til aften, det smagte super godt og min bedre halvdel var også vild med det. Det er ikke sidste gang vi prøver det som tilbehør.
    Tak Fanny

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *