Endnu en salat der gør det godt på en grillbuffet. Idag er vejret ikke lige til grill men pinsefrokosten kan peppes op med den flotte, friske og mættende salat. Bulgursalat er nemt, billigt og mættende. Og så er det nemt at variere med forskellige krydderurter, grøntsager og frugter alt efter årstiden.

Opskrift på bulgursalat 4 – 6 pers.
2 dl bulgur
4 dl kogende vand
1 bdt grønne asparges
150-200 g blåbær
Saft af 1 citron
2 spsk olivenolie
150 g feta (brug din favorit feta)
1 tsk salt
Peber
- Overhæld bulguren med 4 dl kogende vand og lad det trække under låg i ca. 30-40 min. (Eller tilbered bulguren som det står på emballagen)
- Imens renses og skylles blåbær og asparges (tag fat om aspargesen og knæk det nederste stykke af, aspargesen vil naturligt knække der hvor den er værd at spise, resten kasseres eller bruges i en suppe).
- Aspargeshovederne skæres af og gemmes. Resten af stilken skæres i 2 cm stykker.
- Stykkerne lægges i en skål og overhældes med kogende vand og tilsættes 1 tsk salt. Stilkene trækker ca 10 min. De sidste 5 min kommes aspargeshovederne ned til stilkene.
- Bland citronsaft og olivenolie i den færdige bulgur.
- Vend forsigtigt asparges, feta og halvdelen af blåbærene i bulguren
- Kom salaten i en flot serveringsskål og pynt med de sidste blåbær