Bulgursalat med feta, asparges og blåbær

Endnu en salat der gør det godt på en grillbuffet. Idag er vejret ikke lige til grill men pinsefrokosten kan peppes op med den flotte, friske og mættende salat.

Bulgursalat med feta, blåbær og asparges

Opskrift

2 dl bulgur

4 dl kogende vand

1 bdt grønne asparges

150-200 g blåbær

Saft af 1 citron

2 spsk olivenolie

150 g feta (brug din favorit feta)

1 tsk salt

Peber

  • Overhæld bulguren med 4 dl kogende vand og lad det trække under låg i ca. 30-40 min. (Eller tilbered bulguren som det står på emballagen)
  • Imens renses og skylles blåbær og asparges (tag fat om aspargesen og knæk det nederste stykke af, aspargesen vil naturligt knække der hvor den er værd at spise, resten kasseres eller bruges i en suppe).
  • Aspargeshovederne skæres af og gemmes. Resten af stilken skæres i 2 cm stykker.
  • Stykkerne lægges i en skål og overhældes med kogende vand og tilsættes 1 tsk salt. Stilkene trækker ca 10 min. De sidste 5 min kommes aspargeshovederne ned til stilkene.
  • Bland citronsaft og olivenolie i den færdige bulgur.
  • Vend forsigtigt asparges, feta og halvdelen af blåbærene i bulguren
  • Kom salaten i en flot serveringsskål og pynt med de sidste blåbær

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *