Ærtecreme med hvidløg

Ærtecreme er fantastisk flot pga. sin intense grønne farve. Cremen kan løfte enhver ret som ellers ser lidt kedelig ud. Ærtecreme kan bruges som dip til rå grøntsags stænger, som smørelse i en sandwich eller i stedet for sauce på kartoflerne eller pastaen. Prøv også at servere ærtecremen til grillede rejer, grillet fisk eller hvad du nu har lyst til at lægge på grillen. Ærtecremen er utrolig nem at lave og kræver ikke de store indkøb da de fleste af ingredienserne, er nogen man som regel har i skabet

Ærtecreme med hvidløg og citron
Ærtecreme med hvidløg

Opskrift på ærtecreme

250 g frosne ærter

½ fed hvidløg

1 dl drænet yoghurt

2 spsk citronsaft

1 spsk olivenolie

salt og peber

  • Start med at hælde de frosne ærter i en skål. Hæld kogende vand over og læg et låg på. vent 5 min, hæld vandet fra og gentag med friskt kogt vand.
  • Når ærterne har trukket endnu 5 minutter hældes vandet fra og de kommes i en skål med det halve fed hvidløg.
  • Blend ærter og hvidløg med den drænede yoghurt, citronsaft og olivenolie.
  • Når ærterne har fået en cremet konsistens smages de til med salt og peber.

Tips!

Tilsæt lidt chili til cremen, det giver den lige et ekstra pift. Du kan også tilsætte 2-3 stilke frisk mynte og servere cremen til påskens lammesteg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.