Rosenkål smørstegt med honning og chili

Rosenkål  stegt i smør og honning, giver et helt særligt tvist, til en for mange uspiselig grøntsag. Når rosenkålen ligger og stirre på en i grøntsagskassen eller på hylden i grøntafdelingen, så går mange i en stor bue uden om, for rosenkål er det ikke meget bitter og lugter fælt. Og jo det kan det være, men jeg synes at denne måde, at tilberede dem på, giver lidt kant og et godt modspil til bitterheden. Så hvis du har mod på det, så kast dig over rosenkål på en ny måde.

Smørstegte rosenkål
Rosenkål stegt med honning og chili

Opskrift på Smørstegt rosenkål

500 g Rosenkål

1 tsk Salt

1- 2 tsk Chiliflager (alt efter styrke)

2 spsk honning

2 spsk smør

1 spsk rapsolie

citronskal af 1 usprøjtet  citron ( Husk at skrælle citronen før du presser den)

citronsaft af 1 citron

  • Rens rosenkålen, fjern de yderste blade og skær den lille rodstok af.
  • Bland honning, chili, rapsolie, salt, citronsaft og smør og smelt det til en ensartet marinade, enten i en lille gryde eller i en skål i mikroovnen.
  • Skær rosenkålen i halve eller kvarte, læg dem i en skål og hæld blandingen af honning, krydderier og fedtstof over. Lad dem trække ½ time på køkkenbordet.
  • Varm en pande godt op og hæld så blandingen af rosenkål og marinade ud på panden. Det sprutter lidt.
  • Vend jævnligt i rosenkålene og ryst panden.
  • Når rosenkålen begynder at tage farve så skru lidt ned for varmen.
  • Efter 8-10 minutter er rosenkålene møre.
  • Smag på dem undervejs, de skal stadig have lidt bid.
  • Ved servering drys med reven citronskal.

Tips!

Prøv at skifte chili ud med et andet krydderi f.eks fennikelfrø eller kommen. Så skifter rosenkålene helt karakter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *