Honningkage med appelsinsmør er en god måde at starte vintermånederne på. Det er blevet koldt ude og det bliver tidligt mørkt. Der er ikke noget bedre end at lave en kande varm te, skære et stort stykke kage, vikle sig ind i et tæppe og sætte sig til rette i sofaen, med en god bog, strikketøjet eller ens yndlings serie i flimmeren. Og nu hvor julen snart banker på døren får jeg altid lyst til honningkage. Den dufter så dejligt af jul og der er ikke længe til december, men det er stadig lige tidligt nok til at gå ombord i pebernødder, brunkager og vaniljekranse.

Opskrift på honningkage
350 g honning
350 g muscovadosukker
100 g smør
1½ dl vand
saft af 1 appelsin
2 æg
650 g hvedemel
2 tsk natron
3 tsk kanel
1 tsk stødt nellike
1 tsk kardemomme
½ tsk salt
Appelsinsmør
100 g blødt smør
Revet skal af 1 usprøjtet appelsin.
- Muscovadosukker, honning, smør, appelsinsaft og vand kommes i en gryde, som varmes op. Blandingen smeltes og røres til en ensartet masse.
- Hæld blandingen i en skål og lad den køle af i 10-15 minutter
- Imens blandingen køler af, tændes ovnen på 175 grader og mel, natron og krydderier blandes sammen. Appelsinsmørret røres af 100 g blødt smør og revet skal af en usprøjtet appelsin, sæt det på køl til det skal serveres.
- Pisk æggene i den afkølede masse.
- Pisk mel og krydderiblandingen i.
- Fordel dejen i 2 smurte rugbrødsforme.
- Bag honningkagerne i ca. 1 time, stik i kagerne og se om de er færdige, hvis der hænger dej ved, så giv kagerne 5-10 minutter mere.
Tips!
Prøv at blande smørret med frisk ingefær eller finthakkede nødder, det smager også rigtig godt på kagen.