Appelsinkage med hele appelsiner og mandler

Nu hvor det snart er tid til alle de dejlige citrusfrugter, skal i ikke snydes for opskriften på denne fantastiske appelsinkage. Første gang jeg smagte den var da jeg var i mødregruppe med min yngste dreng. Siden har jeg bagt kagen rigtig mange gange og pyntet og ændret lidt i den oprindelige opskrift. Appelsinkagen er god til et krus varm te, men den er også fantastisk som dessert, med en god kugle vaniljeis og smeltet mørk chokolade over.

Appelsinkage med mandler
Appelsinkage med mandler

Opskrift på appelsinkage

1 lille appelsin

150 gr sukker

3 æg

100 finthakkede mandler med skal

100 gr hvedemel

1 tsk god vaniljesukker

1 tsk bagepulver

50 gr smeltet smør

evt. glasur af appelsinsaft og flormelis

Kom appelsinen i en lille gryde, fyld vand på til den er dækket. Kog appelsinen i 1 time ved svag varme. Afkøl appelsinen helt og hak den i grove stykker. Fjern sten. Kom stykkerne i blenderen og blend til pure.

Pisk sukker og æg hvidt. Rør mandler i og sigt mel og bagepulver i dejen. Vend blendet appelsin og smør i dejen.

Kom dejen i smurt form med bagepapir i bunden og bag i ved 180 grader i ca 45 minutter.

Tips!

Mandlerne skal ikke smuttes. Jeg plejer at koge appelsinen dagen før. Og opbevare den i køleskabet, så er den meget nem at arbejde med.

 

Én kommentar til “Appelsinkage med hele appelsiner og mandler”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *