Rosenkål får mange til at rynke på næsen, da de fleste af os husker duften/lugten af godt udkogte rosenkål. Men rosenkål behøver ikke at være ildelugtende og udkogt tilbehør. I denne friske udgave af coleslaw, har jeg brugt fintsnittet friske rosenkål, spidskommen og drænet yoghurt, det giver en rigtig fin og mild kålsmag og et mere friskt tilbehør, end den til tider lidt syrlige og fede coleslaw.

Opskrift på coleslaw med rosenkål
300 g friske rosenkål
500 g gulerødder
Marinade af
½ dl hvidvinsedikke
1 tsk groft salt
1 tsk honning
1 tsk dijonsennep
1/4 dl æblejuice
2 tsk stødt spidskommen
Dressing af
2,5 dl. yoghurt naturel (inden afdrypning)
saft af ½ citron
salt og peber
- Pisk alle ingredienserne til marinaden sammen.
- Skræl og riv gulerødderne groft
- Tag de yderste grove blade af rosenkålene, skær rodstokken af og snit rosenkålene fint.
- Bland gulerødder og rosenkål i marinaden og lad blandingen trække 1-2 timer på køl.
- Imens afdryppes yoghurten gennem et kaffefilter, sæt en skål under og brug vallen der drypper fra hvis du skal bage.
- Efter 2 timer er yoghurten blevet fast og den blandes med salt og peber.
- Pres grøntsagerne fri af marinade og bland dem med dressingen.
- Smag coleslawen til med salt og peber, og evt. et lille drys sukker.