Græskarsuppe med hvidløg, ingefær og chili

Græskarsuppe hører efteråret til, den smukke orange farve og de varme krydderier, kan give selv det mest triste efterårsvejr baghjul. Og selvom Halloween er veloverstået, så er der stadig smukke græskar at finde rundt i butikkerne. De små hokkaido’er, er perfekte til suppe og utroligt nemme at arbejde med, da de bare skal skylles grundigt og derefter kan bruges med skræl. Alle slags græskar har brug for et krydret modspil, da den lidt søde smag ellers godt kan blive for dominerende, så giv den endelig gas med masser af chili og ingefær.

Græskarsuppe
Græskarsuppe

Opskrift på Græskarsuppe

2 spsk rapsolie

1 hokkaido

1 stor bage kartofler

2 fed hvidløg

100 g ingefær

1 spsk chiliflager

50 g røde linser

2 spsk hvidvinseddike

½ dl soya

½ l grøntsagsbouillon

½ ds kokosmælk

  • Skyl hokkaidoen og skær top og bund af. Flæk den på midten og fjerne kernerne.
  • Skræl bagekartoflen og skær kartoffel og hokkaido i grove tern.
  • Varm olien i en gryde og svits grøntsager, hvidløg, chilli og ingefær til det tager lidt farve.
  • Derefter tilsættes linser og hvidvinseddike.
  • Når hvidvinseddiken er kogt helt ind, tilsættes alle de øvrige ingredienser.
  • Lad suppen koge ved svag varme under låg i ca. 30 min eller til grøntsagerne er møre
  • Blend suppen og smag den til med soya.

Tips!

Gem græskarkernerne (skyl og tør dem) og rist dem på en pande i olie og soya, server dem som drys på suppen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *