Bønner bagt med rød pesto – nemt tilbehør

Bønner bagt med rød pesto, er perfekte på en af de dage, hvor det grønne tilbehør bare skal være nemt og hurtigt at gå til.

Du kan købe bønnerne friske når de er i sæson i juli, august og september eller du kan købe dem frosne i din lokale frysedisk. Uanset om du er til friske eller frosne bønner, kan du være sikker på, at det du vælger giver et godt resultat. Frosne bønner er nemlig som regel af ret høj kvalitet.

Når bønnerne bliver tilberedt på denne måde, er de gode til alle former for fisk og kød.

Bagte bønner med pesto
Bagte bønner

Opskrift på bagte bønner

500 g frosne eller friske grønne bønner

3 spsk rød pesto, køb det færdiglavet eller lav din egen

salt og peber

(Rød pesto laves af  75 g soltørrede tomater, 25 g mandler, 1 fed hvidløg, 20 g parmesanost og 1 dl olivenolie. Alle ingredienserne blendes. Kom pestoen i et rengjort og nyskoldet glas og dæk den med frisk olivenolie hver gang du har taget af den, så holder den længe i køleskabet)

  • Bønnerne og pestoen blandes.
  • Blandingen fordeles på bagepapir på en bageplade.
  • Bønnerne bages midt i ovnen  ved 200 grader i ca. 15-20 minutter.
  • Smages til med salt og peber

Tips!

Har du ikke tid til at lave din egen pesto, eller har du ikke lige noget pesto på lager. Så bland lidt parmesanost med olivenolie og chiliflager og vend det med bønnerne inden de kommer i ovnen.

Én kommentar til “Bønner bagt med rød pesto – nemt tilbehør”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *