LARB thailandsk blandselv salat

Det kan være en udfordring at få nok grønt i løbet af en dag. Især børnene kan jeg have svært ved at få til at spise mange grøntsager. Men når jeg serverer LARB på denne måde så kan alle vælge lige nøjagtigt de grøntsager de helst vil have. Og du kan variere med alt hvad du har i køleskabet. Samtidig er det en ret der er hurtig at lave, hvis du er lidt fiks med en kokkekniv, tager det ikke lang tid at snitte grøntsagerne. Det er også oplagt at tage ungerne med i køkkenet, selv helt små børn kan være med til at skrælle gulerødder og rive squash.

LARB Thailandsk salat
LARB

Opskrift på LARB 4 pers.

600 g hakket svinekød

1 spsk rapsolie

30 g ris (ristet på panden til de er lysebrune og knust i morter)

3 spsk sød chilisauce

2 spsk fiskesauce

1 stængel bladselleri

3 forårsløg

½ squash

1 gulerod

1 rødløg

1 rød peber

½ bdt frisk koriander

½ agurk

½ spidskål

  • Start med at riste risene på en varm pande. Når de er lysebrune tages de af varmen og knuses i en morter.
  • Svits kødet på en varm pande i rapsolien
  • Når kødet er let brunet tilsættes de knuste ris og fiskesauce. Giv det et opkog, tilsæt evt lidt vand hvis panden er for tør.
  • Sluk for varmen, bland chilisaucen i og lad kødet stå.
  • Rens og skær alle grøntsagerne i ønskede udskæringer. Riv gerne squash og gulerødder på den grove side af rivejernet.
  • Anret grøntsagerne hver for sig i forskellige skåle
  • Server med frisk kogte ris og evt. et arabisk fladbrød fra den lokale grønthandler.
  • Lad alle blande deres egen LARB, med kød, ris og de grøntasger man har lyst til.

Tips!

Denne opskrift er mild, men du kan servere tørret eller frisk chili i en skål ved siden af, så kan alle selv vælge styrken på deres salat.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *