Fermentering vol. 1

Jeg har endnu ikke kastet mig over fermentering, men har gerne villet det længe. Og nogen gange skal man bare kastes ud i det. I går da jeg var på rundvisning hos kommunes nye kursusudbyder, var der et værksted med fermentering. En Margrethe skål, et par handsker og så var det bare i gang.

Fermentering

 

250 g revne grøntsager, her er det hvidkål og gulerødder.

5 g groft salt

Grøntsager og salt gnides grundigt sammen i en stor skål, det tager 5-10 min. Der skal være trukket rigtig meget væske ud af grøntsagerne.

Grøntsager og væske presses ned i en beholder, ligesom det ses på fotoet, væsken skal helst ligge over grøntsagerne.

Så er det bare at vente i spænding, på at se og smage resultatet, for bøtten med grøntsager skal stå 3-4 uger på køkkenbordet.

Men jeg har fået blod på tanden, så jeg vil klart kaste mig over mere fermentering de næste par uger. Følg med på bloggen hvis du også har lyst til at eksperimentere med fermentering, men endnu ikke er kommet i gang.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *