Thaisalat med rejer, agurk og chili

Nu må foråret godt snart komme. Jeg kan mærke på min madlavning at jeg er begyndt at savne  de friske sprøde grøntsager. Jeg er vild med rodfrugtsuppe og andre retter lavet af vinterens grøntsager, men på et tidspunkt så må der bare lidt farve på tallerknen igen.  Denne thaisalat giver et frisk pust på middagsbordet. Og selvom agurkerne ikke er fra friland, men er vokset sig store og flotte i et drivhus, så smager de danske økologiske agurker altså ret godt også i vinter halvåret. Kog evt. en portion nudler efter anvisning på pakken og bland dem i salaten. Eller brug salaten som fyld i friske vietnamesiske forårsruller.

Thaisalat med agurk
Thaisalat med chili og rejer

Opskrift på Thaisalat (2 pers)

1 Agurk

1 bdt Frisk koriander

1 Rød chili (alt efter styrke)

200 g Rejer

2 Lime

2 spsk sesamolie

250 g Små tomater

  • Start med at tø rejerne op (det gøres bedst natten over i køleskabet)
  • Derefter skylles grøntsager og krydderurter grundigt og aftørres derefter godt.
  • Skær agurken over på langs og skrab kernerne ud med en ske. Skær derefter agurken i mundrette stykker.
  • Skær tomaterne i halve
  • Snit chilien fint
  • Hak de friske koriander groft med en skarp kniv, så de ikke bliver for smattede.
  • Bland alle ingredienserne og vend dem med limesaft og sesamolie.

Tips!

Hvis du vil komme nudler i salaten, så husk at skylle dem i koldt vand når de er kogt færdigt og inden du blander dem med rejer og grøntsager.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.