Rodfrugter bagt med timian og olivenolie

De grove grøntsager er i fokus alle steder og i grøntafdelingen falder man nemt over bjerge af pastinak, persillerod, knoldselleri osv. Og ligesom jeg i foråret længes efter alle de friske forårs grøntsager, så når jeg også et tidspunkt, hvor jeg savner de lidt tungere grøntsager, som rodfrugter og kål. Især rødbeder kan godt blive lidt jorderede i smagen, men jeg synes cherrytomaterne tilfører god friskhed til denne ret.

Bagte rodfrugter med timian
Bagte rodfrugter med timian

Opskrift på rodfrugter bagt med timian

500 g rødbeder

500 g pastinak, persillerod, knoldselleri eller gulerødder (eller en blanding)

250 g cherrytomater

1 stilk frisk timian

2 spsk olivenolie

salt og peber

  • Skræl alle rodfrugterne og skær dem i store tern, hold rødbederne og de øvrige rodfrugter adskilt, ellers bliver alt lyserødt.
  • Kom rødbederne, 1 spsk olivenolie og lidt frisk timian, i en bradepande for sig og bag dem i ca. 30 min, de afgiver en del væde og farver meget.
  • De andre rodfrugter kan fint blandes sammen og tilsættes og blandes også med olivenolie og timian, bages ved 200 grader i 20-25 min, alt efter hvor møre du vil have dem.
  • Imens skæres cherrytomaterne i halve eller kvarte.
  • Når rodfrugterne er møre fordeles rødbederne nederst i serveringsfadet og de øvrige rodfrugter blandes med cherrytomaterne og fordels over.
  • Smag til med salt og peber og evt. lidt ekstra olivenolie.

Tips!

Server de bagte  grøntsager til stegt kylling eller til et stykke kogt torsk (eller anden lys fisk). Hvis du får en rest tilbage, så blend rodfrugterne med lidt yoghurt, creme fraihc eller friskost, så har du en rigtig god smørelse til en sandwich eller på en skive ristet rugbrød.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.