Jeg bliver nødt til at gå lidt amok i rabarberopskrifter i denne tid. Jeg ved at folks haver bugner af rabarber i maj og juni, og det er bare om at få dem brugt. rabarberkage er altid et sikkert hit. Jeg havde en rulle marcipan tilbage fra jul, som skulle bruges og hvis ikke du har det, kan du måske være heldig at finde noget i din lokale dagligvareforretning på tilbud, fordi det ikke lige for tiden er en sæsonvare.
Opskrift på rabarberkage
750 g rabarber
250 g sukker
1/2 stang vanilje
Kagedej
3 æg
4,5 dl sukker
1,5 spsk vaniljesukker
60 g smeltet smør
6 dl mel
2 tsk bagepulver
100 g marcipan i tern
- Rabarber skæres i små stykker og blandes med suker og kornene fra vaniljestangen
- Blandingen trækker i mindst 1/2 time, der skal trække en del væske ud.
- Når blandingen med rabarber har trukket færdigt, piskes æg, sukker og vaniljesukker til en luftig masse.
- Mel, bagepulver og smør piskes i sammen med saften fra rabarberne.
- Tilsidst vendes dejen grundigt med rabarberne og fordeles i en smurt bradepande ca. 40 x 30 cm.
- Skær marcipanen i små tern og tryk dem ned i dejen.
- Kagen bages bed 180 gader i ca. 1 time og 10 min
- Stik i kagen for at se om den er færdig, hvis ikke så giv den 10 minutter mere
Tips!
Server kagen lun med en yoghurtcreme lavet af 3 dl yoghurt naturel, 1 dl piskefløde og 1 spsk vaniljesukker, som er pisket til cremet konsistens.
Rabarberkagen afprøvet – og alle kunne lide resultatet, tak for en god opskrift 🙂
Hej Rikke
Godt alle kunne lide den 🙂
Var rabarberne egen avl?
Er lige faldet over et parti marcipan der snart løber på datoen, så jeg må i gang med lidt flere marcipan opskrifter.