Hvert år glæder jeg mig som et lille barn til at rabarbersæsonen starter. Og især til at jeg skal lave denne rabarbercrumble. Heldigvis har jeg faste leverandører rundt om på Sjælland, der gladeligt deler ud af deres høst.
Opskrift på rabarbercrumble
8-10 stængler rabarber i små stykker
2 spsk rørsukker
2 spsk vand
1 spsk vaniljesukker (gerne kornene af en halv vaniljestang, mast ud i sukker)
smuldredej:
50 g hakkede mandler
100 g mel
100 g sukker
100 g smør
- Rabarberne skylles og renses og skæres i små stykket.
- Stykkerne blandes med sukker, vanilje og vand i en tærteform
- Rabarberne bages i ca. 20 min ved 200 grader
- Ingredienserne til smuldredejen smuldres sammen i foodprocessor eller ved håndkraft.
- Dejen smuldres over rabarberne
- Kagen bages ved 200 grader i ca. 25-30 min. (den skal være gylden)
Server kagen mens den stadig er lun, med en stor klat af din yndlings vaniljeis
Tips! Hvis det er fuldstændig umuligt at undvære rabarberkagen uden for sæson, kan du bruge rabarber fra frost. Nå jeg modtager rabarberstængler i store mængder, renser jeg dem, skærer dem i små stykker og fryser dem i portioner der passer til en kage. Så er det nemt at lave en hurtig kage.
Hej Ane.
fantastisk rabarber kage i dag…….. mums :-).
Og hvordan var det så lige med rabarber kompot?
K.h.
Pernille
Jeg ælsker rabarber 🙂
Ja hvordan er det nu lige med det kompot der. Jeg skrev forholdene ned på den jeg lavede forleden og som børnene fik i dag på deres grød. Men opskriften ligge på min spiralblok i Hullet Kan du vente til på mandag?
Super lækker og nem rabarbercrumble.. Det har været et hit hos svigerfamilien:)