Råkost med selleri, gulerødder og palmekål

Regn og rusk er begyndt at blive hverdag igen, de sidste gule blade falder af træerne og på mad fronten er det rodfrugter og kål der er begyndt at fylde mest i grøntsagsafdelingen i supermarkedet og hos grønthandleren. Det er tid til simreretter på middagsbordet, men det er vigtigt ikke at glemme grøntsagerne som er kilde til vitaminer og kostfibre. Denne råkost er farverig og smæk fuld af vitaminer.

Råkost med selleri, gulerødder og palmekål
Råkost

Opskrift på råkost

500 g gulerødder i blandede farver

150 g knoldselleri

5 blade palmekål

½ spidskål

Dressing af

1 spsk blommechutney eller andet chutney

2 spsk hvidvinseddike

4 spsk rapsolie

1 tsk salt

  • Skræl gulerødderne og knoldsellerien og riv begge dele på den grove side af rivejernet.
  • Skyl palmekålen og spidskålen meget grundigt og skær den grove stængel fra.
  • Snit begge dele meget fint.
  • Pisk eller ryst alle ingredienser til dressingen sammen, start med eddike og chutney og tilsidst olien og saltet.
  • Bland råkosten med dressingen og lad den trække i en times tid i køleskabet.

Tips!

Lav dobbelt portion af råkosten, undlad at hælde dressing på halvdelen, bland den i stedet for op med drænet yoghurt, citronsaft, stødt spidskommen, salt og peber. Så har du en nem og sund coleslaw, som kan bruges som tilbehør til aftensmaden dagen efter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.