Peanutbuttercookies, ja man tror det er løgn, men det er altså den pureste sandhed, de smager fantastisk.
Vi nærmer os februar og i de sidste mange år, har vi på arbejdet haft en håbløs tradition. Ingen slik og kage i pauserne, hele februar måned (godt februar er så kort). Nogen hader det, andre slipper for dagligt at få deres viljestyrke sat på prøve. I dag havde jeg faktisk ikke tid til at bage kage, men med kun 2 kagedage tilbage, kunne jeg ikke rigtig byde mine kollegaer at undvære. Så derfor bagte jeg disse lynhurtige kager.
Opskrift på peanutbuttercookies
300 g peanutbutter
300 g sukker
2 æg
2 tsk bagepulver
2 tsk vanilliesukker
- Alle ingredienserne piskes sammen i en skål.
- Dejen formes til små runde kugler (ha’ evt. lidt vand på fingrene hvis dejen klistre for meget)
- Læg kagerne på en bageplade med lidt plads imellem (de flyder lidt ud)
- Tryk dem let så de bliver lidt flade
- Bages ved 200 grader ca. 8-10 min.
Tips!
Kagerne køler af på bagerist. Når de er helt kolde kan de dyppes i chokolade, men de kan også sagtens spises som de er. Hvis kagerne er blevet overtrukket, så plejer jeg at opbevare dem i en lufttæt boks i køleskabet, så er chokoladen dejlig kold og smelter ikke så nemt mellem fingrene.