Pasta Carbonara – Italiensk klassiker

Pasta Carbonara er for mange pastaretten over alle pastaretter. I Italien serverer man kun Spaghetti Carbonara. Valget af pasta er meget vigtigt i det italienske køkken, da de forskellige typer af pasta opsuger saucen meget forskelligt.  Normalt serverer jeg også kun spaghetti carbonara, men det sker en sjælden gang i mellem, at der ikke ligger noget spaghetti i skabet. Og nogen gange må man bare være lidt rebelsk. Når du først har lavet spaghetti carbonara et par gange, så får du fuldstændig  styr på rutinen, og kan tilberede et lækkert ægte italiensk måltid på under 30 minutter. Og det kan være dejligt efter en travl dag. Det er også den perfekte ret at lære teenagerne at lave, det er billigt, nemt og scorer helt  sikkert point hvis de laver det til vennerne.

Spaghetti carbonara
Pasta Carbonara

Opskrift på Pasta Carbonara 4-5 pers

500 g spaghetti

3 æg

100 g bacon i tern

75 g revet parmesanost

peber

  • Kog pastaen i rigeligt vand efter anvisning på pakken. Husk at der stadig skal være en lille smule bid i pastaen når den er færdigkogt (Det er det Italienerne kalder Al Dente)
  • Imens piskes æggene grundigt sammen i serveringsskålen.
  • Parmesanosten rives fint og piskes i æggene. Gem lidt af osten til at drysse over retten ved servering.
  • Æggemassen tilsættes groftkværnet peber
  • Steg baconen sprød i eget fedt på en pande, når den er brun og sprød slukkes for varmen, men bacon og fedt bliver på panden.
  • Når pastaen er færdigkogt afdryppes den hurtigt i et dørslag. En stor skefuld af pastaen, hældes på panden med bacon og fedt og røres rundt.
  • Resten af pastaen hældes i æggeblandingen og røres grundigt rundt, så æggemassen optages i pastaen, vend tilsidst indholdet fra panden rundt med resten af pastaen.
  • Server straks, mens pastaen stadig er rygende varm.

Tips!

Server en frisk salat ved siden af pastaretten, det er dejligt med lidt grønt og spødt som afslutning på måltidet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.