Pastaretter er uden diskussion den hurtigste og nemmeste måde at tilberede et sundt og billigt måltid. Den her opskrift er ingen undtagelse. Med en pose pasta og meget få andre ingredienser, kan du i løbet af 20-25 min sætte aftensmaden på bordet. Hvis du eller din familie ikke kan undvære kød, så steg lidt bacontern som du kan drysse over.
Opskrift på pasta med squash til 4 pers.
500 g pasta penne (du kan også vælge en anden pastaform)
1 squash
150 g frosne ærter
2 spsk friskhakket mynte
50 g feta
2 spsk olivenolie
4 spsk citronsaft
salt og peber
- Kog pastaen efter anvisning på emballagen
- Imens rengøres squahen og rives groft.
- Mynten skylles, tørres og hakkes groft.
- Ærterne koges i letsaltet vand ca. 3-4 min
- Når pastaen er kogt færdig afdryppes den straks i et dørslag, hvorefter den hældes i en flot serveringsskål.
- Bland olivenolie, citronsaft, squash og ærter i pastaen.
- Tilsidst smuldres fetaen over og der smages til med salt og friskkværnet peber.
- Server straks, mens pastaen stadig er rygende varm.
Tips!
Tilbered en ekstra stor portion, så har du kold pastasalat til madpakken dagen efter, suppler gerne med en god tun fra dåse. Tun, squash og mynte går fantastisk sammen.
Prøv at udskifte pastaen med små nykogte kartofler, det fungerer mindst ligeså godt som med pasta og giver den perfekte kartoffelsalat på en buffet eller til en god bøf.