Kært barn har mange navne. Squash, courgette, zucchini. En ting er helt sikkert, hvis du selv dyrker dem kan du høste i kilovis og hvis du ikke er så heldig at have din egen køkkenhave, kender du måske nogen der har. Ellers må du til lommerne og ned til din lokale grøntsagspusher. Denne opskrift er stærkt inspireret af min sidste rejse til Italien, hvor vi fik antipasti og zucchini (som er det italienske navn) var en del af anretningen. Jeg har prøvet mig lidt frem og er nået til denne opskrift.
Opskrift på ovnbagte squash
2 squash
5 spsk olivenolie
100 g ny bælgede ærter
10 mynteblade
1/2 citron
Salt
- Skyl og tør de to squash.
- Skær dem i 1 cm tykke skiver.
- Fordel skiverne på en bageplade og vend dem i olivenolie.
- Bages til de er gyldne og sprøde. Ca. 30 min. Hvorefter de tages ud og køler lidt af.
- Imens bælges ærter og mynten hakkes fint.
- Vend de stadig lune squash med ærter, mynte og citronsaft.
- Smag til med salt
- Server retten som tilbehør til kød eller fisk. Eller som antipasti sammen med oliven, italiensk salami og bruschetta
Tips!
Hvis du alligevel har gang i grillen kan du nemt grille squashen i stedet for at bage den i ovnen. Samme fremgangsmåde med olie og i skiver ( skær dem dog gerne på langs, så ryger de ikke så nemt ned mellem rillerne på grillristen)