Lilas kage

Lilas kage er kagen over alle kager, ihvertfald hvis man spørger den mellemste af mine drenge. Det var også en af mine egne favoritter som barn, jeg fik den altid, når jeg besøgte min Mormors søster Lila i sommerhuset (deraf navnet). Og heldigvis fik jeg ringet til hende en dag for snart mange år siden og fik opskriften af hende. For det er jo netop opskrifter som denne, der har allerstørst betydning, fordi de har en god historie.  Jeg har rettet lidt i den for nemhedens skyld.

Pund til pund kage
Lilas kage

 

Opskrift på Lilas kage

250 g sukker

250 g smør

4 æg

250 g mel

100 g groft hakket mørk chokolade af god kvalitet

  1. Sukker og smør piskes meget grundigt.
  2. Ægene tilsætes og der piskes godt.
  3. Melet og chokoladen vendes i.
  4. Dejen kommes i en smurt brødform.
  5. Bages ved 160 grader i ca. 1 time og 10 min. (Stik i den med en strikepind efter en time, hvis der ikke hænger dej ved er den færdig, eller giv den 10 min. mere)
Lilas kage
Lilas kage original opskrift

Tips!

Jeg bruger altid rigtig smør i mine opskrifter, (så altså ingen blandingsprodukter eller margarine)

Det er helt rigtigt, at der ikke skal bagepulver i kagen. Kagen hæver naturligt pga. æggene.

 

 

 

2 Replies to “Lilas kage”

  1. Kære Ane
    Jeg har ikke selv kunnet finde denne opskrift som min mor anvendte ofte til glæde for alle. Vores voksne børn har tit spurgt efter denne kage. Ved et held fortalte din mor mig om din hjemmeside og at opskriften var der. Tusind tak vi er super glade for at du har fået opskriften og vi har bagt den ofte siden. Vores ældste datter Rikke bagte den til en kagekonkurrence i Øksnehallen og fik en 2. Plads med kagen. Knus fra Pia

    1. Kære Pia
      Hvor er det bare dejligt at høre, at jeg har sikret en familie opskrift. Og hvor sejt at Rikke fik en 2. Plads i kagekonkurrencen. Jeg kan stadig huske da jeg ringede til din mor for mange år siden for at få opskriften. Lila var jo den der bagte kager og forkælede med søde sager, det gjorde Inge det ikke så meget i. Knus Ane

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.