Karamelsauce til Isdessert med jordbær

Sommer i Danmark, alle ved at det betyder jordbær fulde af smag og sæsonen er kort, så det gælder om at få spist så mange som muligt mens de er her. Jeg synes jordbær skal være danske for at smage helt rigtigt. Det er lidt ligesom vandmelon, jeg har aldrig fået en vandmelon i Danmark der smagte godt, tilgengæld smager de fantastisk når man er i Italien eller Spanien. Men hver sin smag, nogen spiser med glæde importerede jordbær hele året og masser af vandmelon i den danske sommer. Prøv at lave denne karamelsauce næste gang du skal servere vaniljeis, sommer eller vinter.

Karamelsauce
Is med jordbær og karamelsauce

Opskrift på isdessert

Vaniljeis (du kan lave den selv eller købe en god variant (jeg kan bedst lide Vebbestrups økologiske vanilje is, der kan købes i både Irma og Netto)

Jordbær eller andre friske bær

Opskrift på karamelsauce

200 g sukker

40 g smør

1½ dl piskefløde

  • Smelt sukkeret ved lav varme i en gryde
  • Tag gryden af varmen og tilsæt smør, rør det grundigt sammen
  • Tilsæt piskefløden og sæt gryden tilbage ved svag varme
  • Rør rundt mens blandingen bringes i kog
  • Lad blandingen simre ved meget lav varme et par minutter
  • Lad karamelsaucen køle let af inden den hældes i en glaskande eller serveringsskål.

Tips!

Karamelsaucen kan opbevares i et sylteglas i køleskabet i en lille uge. Den cremede karamel kan også bruges som smørepålæg på ristet brød eller på pandekager.

Hvis karamellen er for fast kan den tilsættes lidt kogende vand eller opvarmes forsigtigt i mikroovnen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.