Sommer i Danmark, alle ved at det betyder jordbær fulde af smag og sæsonen er kort, så det gælder om at få spist så mange som muligt mens de er her. Jeg synes jordbær skal være danske for at smage helt rigtigt. Det er lidt ligesom vandmelon, jeg har aldrig fået en vandmelon i Danmark der smagte godt, tilgengæld smager de fantastisk når man er i Italien eller Spanien. Men hver sin smag, nogen spiser med glæde importerede jordbær hele året og masser af vandmelon i den danske sommer. Prøv at lave denne karamelsauce næste gang du skal servere vaniljeis, sommer eller vinter.
Opskrift på isdessert
Vaniljeis (du kan lave den selv eller købe en god variant (jeg kan bedst lide Vebbestrups økologiske vanilje is, der kan købes i både Irma og Netto)
Jordbær eller andre friske bær
Opskrift på karamelsauce
200 g sukker
40 g smør
1½ dl piskefløde
- Smelt sukkeret ved lav varme i en gryde
- Tag gryden af varmen og tilsæt smør, rør det grundigt sammen
- Tilsæt piskefløden og sæt gryden tilbage ved svag varme
- Rør rundt mens blandingen bringes i kog
- Lad blandingen simre ved meget lav varme et par minutter
- Lad karamelsaucen køle let af inden den hældes i en glaskande eller serveringsskål.
Tips!
Karamelsaucen kan opbevares i et sylteglas i køleskabet i en lille uge. Den cremede karamel kan også bruges som smørepålæg på ristet brød eller på pandekager.
Hvis karamellen er for fast kan den tilsættes lidt kogende vand eller opvarmes forsigtigt i mikroovnen.