Foråret er på vej og mens forårsblomsterne pibler frem i haven, er det dejligt at finde et sted med læ og så sidde med et tæppe i ryggen, solen på næsen, frisklavet te eller kaffe og et dejligt stykke kage. Denne kage er meget nem at lave, bare husk at gå i gang i god tid, da den skal trække for at blive rigtig god. Hvis du får gæster i påsken, så er denne ingefærcheesecake perfekt da den kan laves i forvejen og er frisk og lækker. Prøv at pynte den med påskeæg i alverdens farver, så er jeg sikke på at der ikke vil være et øje tørt.
Opskrift på ingefærcheesecake
300 g ingefærkager
100 g smør
500 g Revet æble
2 spsk limesaft
1 tsk vaniljesukker
500 g mascarpone
Spiselige blomster, mynte, påskeæg eller revet limeskal til pynt.
- Tænd ovnen på 175 grader
- Ingefærkagerne knuses fint enten i en skål eller i en foodprocessor
- Smelt smørret og rør det i de knuste kiks.
- Fordel kiksmassen i en springform, hvor bunden er beklædt med bagepapir (læg bunden af springformen på bagepapiret, tegn rundt om bunden og klip derefter papiret ud, så passer det lige ned i bunden af springformen).
- Bag kiksbunden midt i ovnen i ca. 20 min.
- Tag kiksbunden ud og afkøl.
- Imens bunden afkøler skrælles æblerne og de rives groft.
- Æblerne blandes med limesaft, vaniljesukker og mascarpone. Stil blandingen i køleskabet til den skal bruges.
- Når bunden er helt kold fordeles æblecremen på og springformen sættes i køleskabet i mindst 3 timer gerne til næste dag.
- Tag forsigtigt kagen ud af formen og sæt den på et fad, pynt med spiselige blomster, mynte, påskeæg eller revet limeskal.