Hakket kød er ifølge de nyeste undersøgelser om danskernes kostvaner (DTU fødevareinstituttet), danskernes foretrukne kød til aftensmaden. Denne karryret er en variant til boller i karry. Jeg har aldrig selv været vild med de store, ofte lidt klistrede og tunge kødboller, så derfor fandt jeg for mange år siden på at lave retten på denne måde.
Opskrift på indisk karryret 4 pers.
1 stort løg
3 spsk karry (vælg den variant du bedst kan lide)
1 spsk rapsolie
500 g hakket kyllingekød, hønsekød eller svinekød
3 spsk soya
2 spsk hvidvinseddike
1 dl æblejuice
½ ds kokosmælk
½ grøntsagsbouillionterning opløst i 2 dl vand
1 dl mælk
150 g sorte bønner (udblødt natten over og kogt ca. 45 min eller fra dåse) eller belugalinser
150 g frossen helbladet spinat eller buketter af broccoli
Revet skal af citron til pynt
- Hak løget fint og svits det sammen med karryen i olien indtil det tager lidt farve.
- Svits kødet med og lad det blive brunt.
- Tilsæt så hvidvinseddike og æblejuice og lad det koge helt ind.
- Kokosmælk og bouillion hældes nu i og retten simre i ca. 30 min
- tilsæt tilsidst de kogte bønner og spinaten
- Kog yderligere 15 min .
- Pynt med reven citronskal
- Server rygende varm, med kogte ris, rosiner, ristet kokos, soya marinerede gulerødder og chutney
Tips!
Hvis nogen i familien ikke kan lide at alt er blandet sammen, så server i stedet friske grøntsager ved siden af karrysaucen. F.eks. stave af peberfrugt, gulerodsstave, blomkålsbuketter, broccoli der har fået et let opkog, eller hvad du nu kan finde på.
Yes!!! Dét skal vi have i aften! tak ane ❤️
Ja det var vidst også på tide med den opskrift