Solskin og lune aftener kalder på sprøde salater og spændende brød på terrassen. Dette focaccia med rødløg kan bages med forskellige friske krydderurter eller pyntes med cherrytomater og/eller sorte oliven. Det er et sjovt at lave dette brød, da du kan eksperimentere med smagen i form af pynt. Prøv dig frem. Spis brødet til de grillede bøffer eller som snack inden maden.
Opskrift på focaccia med rødløg – 2 Stk.
Dej:
6 dl vand
1/2 pk gær
1,5 spsk salt
2 spsk olivenolie
800 g hvedemel ( eller 300 g groft mel (spelt, ølandshvede elign) og 500 g hvedemel)
Fyld:
1spsk olivenolie
1 rødløg
10-15 salvieblade
2 spsk groft salt
- Gæren opløses i vandet
- Salt og olie tilsættes
- Melet røres i og dejen æltes
- Ælt indtil dejen slipper dine hænder, men stadig er blød og smidig
- Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time
- Del dejen i 2 og rul hver klump ud til en tyk pizza ca 30-35 cm i diameter
- Lad igen dejen hæve nu i ca. 30 min
- Lav fordybninger i dejen og pensl med olivenolie, fordel rødløg i tynde ring og salvieblade på.
- Tænd ovnen, lad brødene efterhæve til den er varm
- Bag ved 230 grader varmluft i ca 18-20 min
Tips!
Server brødet med Sommerdressing eller som tilbehør til Tomatsuppe med brødcroutoner