Det her er suverænt de bedste cookies jeg nogensinde har smagt og jeg er ikke alene om begejstringen, alle er vilde med dem.
Opskrift på cookies
250 g smør
1 tsk. salt
350 g rørsukker
2 æg
335 g hvedemel
1 tsk. bagepulver oprørt i 1 tsk. kogende vand
200 g. hakkede nødder (hasselnødder eller mandler eller en blanding)
300 g mørk chokolade af god kvalitet minimum 70%
- Smør, salt og sukker piskes sammen.
- Pisk æggene i.
- Bland melet i dejen.
- Tilsæt hakkede nødder og groft hakket mørk chokolade.
- Når dejen er blandet godt, formes den til to tykke stænger, ca. 5 cm i diameter, inde i et stykke bagepapir. Brug papiret til at forme dejen. De aflange stykker lægges i køleskabet i 1 times tid.
- Stængerne pakkes ud og skæres i 1 cm tykke skiver, lægges på bagepapiret på en bageplade.
- Bages ved 175 grader i 10-14 min.
- Hold øje med kagerne
- Lad kagerne køle af på en rist. Opbevares i tætsluttende beholder.
- Tips!
- Frys den ene stang, eller lav dobbelt portion nu du alligevel er i gang. Så kan du hurtigt bage lækre cookies hvis der kommer nogen forbi. Tag dejen ud af fryseren, lad den ligge på køkkenbordet i ca 20-30 min og start så direkte fra punkt 6.
Det lyder som meget lækre cookies. Nem opskrift jeg glæder mig til at teste.
Flyder de meget ud når de bages ?
skal der være rigelig plads imellem ?
Venlig hilsen Kamilla
Hej Kamilla. Nej de flyder ikke ret meget ud, men lav alligevel lidt plads imellem Håber de bliver gode