Det er juletid og det betyder masser af julegodter og juleknas. December måned bugner af småkager og konfekt. Brændte mandler er ligesom brunkager en klassiker i skålene i julemåneden. På julemarkederne står der ofte en eller flere som har gang i de helt store portioner brændte mandler. Men hvorfor ikke lave dem selv, det er faktisk ret simpelt. Og så kræver det kun 3 ingredienser og lidt tålmodighed. Men pas på man bliver let afhængig.
Opskrift på brændte mandler
200 g mandler
180 g sukker
1 dl vand
- Mandler, sukker og vand kommes på en pande.
- Varm ingredienserne op ved kraftig varme og under konstant omrøring.
- Bliv ved med at røre i blandingen indtil mandlerne bliver tørre og hvide af sukkeret. Det tager mellem 2-5 minutter.
- Fortsæt med at røre i mandlerne til sukkeret bliver brunt og flydende og mandlerne blanke. Skru evt. ned til jævn varme så mandlerne ikke bliver for “brændte”.
- Fordel mandlerne på bagepapir og lad dem køle af. Hvis nogle af mandlerne sidder sammen kan de nemt brækkes fra hinanden.
- Opbevar de afkølede mandler i en lufttæt beholder.
Tips!
Prøv at tilsætte 1/2 tsk kanel til blandingen. Det giver en skøn duft og en ekstra dejlig smag af jul.