Bagte auberginer med friske tomater

Auberginer har en flot farve og i Sydeuropa bruges de flittigt i både pasta og grøntsagsretter. Herhjemme støder man sjældent på en lækker ret med auberginer, medmindre man besøger en italiensk restaurant. Men der er nu alligevel npoogen der kaster sig over auberginerne. Sidste år var vi til middag hos vores sommerhus nabo og hun serverede en rigtig lækker auberginesalat. Denne opskrift er stærkt inspireret af den flotte og velsmagende salat hun havde frembragt. Og husk at købe de bedste tomater, dem der dufter helt igennem supermarkedets indpakning. Det gør hele forskellen i denne salat.

Auberginesalat
Bagte auberginer

Opskrift på bagte auberginer

1 Aubergine

3 tomater

1/2 fed hvidløg

2 spsk olivenolie

20 blade frisk basilikum

salt

  • Vask auberginen og skær den i ½ cm tykke skiver.
  • Læg skiverne på et stykke bagepapir på en ovnrist.
  • Pensl skiverne med olivenolie og drys med salt.
  • Bag auberginerne i ovnen ved 200 grader i ca 20 min til de er sprøde og gyldne. Vend dem evt. undervejs.
  • Imens vaskes tomaterne og skæres i skiver, og hvidløgsfedet hakkes fint. Fordel tomaterne på et fad eller en stor tallerken og kom hakket hvidløg og basilikum udover.
  • Når auberginerne er færdigbagte og kølet af lægges de taglagt med tomaterne på fadet.
  • Dryp med lidt ekstra olivenolie og server straks så auberginerne stadig er sprøde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.